Vesterbro Lokaludvalg modtager pris for arbejdet med drømmen om Vester Remisepark

15.03.2019
I går kunne arbejdsgruppen for Vester Remiseparken stolt modtage et diplom fra Foreningen Hovedstadens Forskønnelse.

Det er et anerkendende skulderklap for vores vedvarende kamp for at skabe et tiltrængt åndehul for byens borgere.

Ildsjæles kamp for byens åndehuller hædres

“København udvikler sig. Det skaber pres på friarealerne. Men byens åndehuller, store som små, er vigtige fristeder, hvad enten de er steder med selvgroet natur, historiske produktionssteder eller bare tilflugtsrum for de eventyrlystne. Åndehuller bidrager i al uforstyrrethed til livet i byen. De er steder, vi kan lide, uden at vi nødvendigvis kan forklare hvorfor.”

Sådan udtalte Foreningen Hovedstadens Forskønnelse sig ved diplomeringen, hvor projektet Vester Remiseparken og arbejdsgruppen var ét blandt fire projekter, der fik æren af at modtage dette års diplomer for deres kamp for byens åndehuller. Hovedstadens Forskønnelse udvælger hvert år bygninger, steder, organisationer m.m., der er med til at forskønne København.

Om Vester Remiseparken og arbejdsgruppens arbejde skriver Foreningen Hovedstadens Forskønnelse følgende: 

"Vester Remisepark er på grund af størrelsen, bygningerne og historien et sted, der vil kunne give det sydlige København et vitalt åndehul på størrelse med Fælledparken. Men stat og kommune har planer om at bebygge de 60 hektar, som DSB nu forlader, med boligblokke – og dermed også øge den sociale skævvridning mellem nord og syd i byen. Ildsjæle i Vester Remiseparks Venner og i Vesterbro Lokaludvalg arbejder ihærdigt med at udvikle stedets potentialer til gavn for mennesker i byen.”

Kampen fortsætter…

Vi er i Vesterbro Lokaludvalg enormt glade for skulderklappet, og vil fortsat arbejde hårdt for Vesterbros drøm om Vester Remisepark. Det er vigtigere end nogensinde, at man tilgodeser det presserende behov, der er i lokalområdet for et nyt rekreativt åndehul.