Trafikmodel for Vesterbro

Biltrafikken er stigende på Vesterbro. Det mærker både bilister og fodgængere. Vi har fået udarbejdet er trafikmodel for Vesterbro, der giver opsigtsvækkende udsigter for fremtiden.

Igennem længere tid har vi interesseret os for de trafikale forhold på Vesterbro. For at have et objektivt grundlag af basere vores arbejde på, har vi fået lavet en trafikmodel / rapport for trafikken på Vesterbro. Den giver os tal på, hvor mange biler, cyklister og fodgængere vi kan forvente os i fremtiden på Vesterbro.

Og det er udfordrende læsning, der giver stof til eftertanke. F.eks. fremgår fælgende kendsgerninger af rapporten:

  • Om tre år vil antallet af biler være næsten 35 procent højere end i 2017
  • En stigning i bilejerskabet på hele 75 procent i 2035 sammenlignet med 2017

Det siger sig selv, at det kan Vesterbro, vores veje og vores byrum ikke rumme, men hvad er løsningerne? Det skal vi sammen finde ud af.

Det vil vi bruge rapporten til

Rapportens data giver os et udgangspunkt for en kvalificeret debat om trafikken på Vesterbro. Det har vi manglet. Derfor er rapporten et vigtigt redskab til at får sat ekstra fokus på trafikken på Vesterbro, som forhåbentlig kan munde ud i en trafikal helhedsløsning på Vesterbro.

Dertil er rapporten et godt indspark i vores dialog med Rådhuset når vi diskuterer trafik og infrastruktur på Vesterbro. Men den i hånden har vi nu et klart bevis på at snak ikke er nok, men at der også skal handling bag politikkernes ambitioner for trafik i vores allesammens by.

Du finder trafikmodellen, der er lavet af Goran Vuk Models herunder.