Alle har ret til en god jul!

Det mener vi helt bogstaveligt. Derfor uddeler vi penge til lokale projekter, der bakker op om en god jul for alle på Vesterbro.

Julen nærmer sig! og det begynder snart at dufte af gran, brændte mandler og kanel i de fleste hjørner af Vesterbro. Men der er desværre også hjem på Vesterbro, hvor julen ikke automatisk er lig med hygge og afslapning..

Derfor har vi besluttet at gøre en ekstra indsats for, at julen skal blive en god oplevelse for lidt flere på Vesterbro.

På vores sidste lokaludvalgsmøde besluttede vi derfor at støtte flere projekter, der alle arbejder for, at også de Vesterbroere, der af den ene eller den anden grund lever med udsathed eller en trængt økonomi, også kan få en god jul.

Tak for alle de gode jule-initiativer til gavn for ALLE på Vesterbro

Flere af eventsne er åbne for alle og er 100% leveringsdygtige i ægte Vesterbro-julestemning :)

Uddeling af julepakker

De sidste mange år har vi samarbejdet med foreningen Vesterbro Julehjælp, når de uddeler julepakker med alt godt til julen til Vesterbroere, der mangler lidt ekstra til jul.

Uddelingen af julehjælp sker med hjælp fra “Settlementets gældsrådgivning”, “Gang i gaden”, “Fisken”, “Kontaktcentret i Valdemarsgade”, ”Næstehjælperne” og “Fisken og Brødet”

Jul På Hjul 

Igen i år tilbereder Det Runde Bord julemad til de allermest sårbare i vores samfund. Med et hold af frivillige kokke tilberedes et julemåltid til bydelens hjemløse og dem, der ikke selv kan stå for at tilberede et julemåltid.

Julefest i Saxogade 

Med baggrund i Settlementets mange socioøkonomiske tiltag i Saxogade arrangeres en sand julefest for alle. Få fyldt godt op i julestemnings-barometret når gaden fyldes med juleworkshops, julenoder, julemusik og julemanden der uddeler slikposer.

Det hele finder sted 03.12.22 fra kl. 10-16 i Saxogade mellem Istedgade og Estlandsgade/Litauens Plads

Juleevents på Halmtorvet 

Første søndag i advent d. 27. november og frem til jul omdannes Halmtorvet til en hyggelig julestue midt i en skov af juletræer, hvor der dufter af gløgg og klejner.

Sociale frijobbere står for salg at juletræerne og hver søndag i advent skrues der ekstra op for julestemningen, når lokale musikere og kor giver julekoncert for de fremmødte.  Et ægte jule-mødested for alle på Vesterbro.

Julekoncert i Mariakirken

27. november opfører Koret Paradox julekoncert i Mariakirken. Julekoncerten er gratis og derfor tilgængelig for alle.

Social inklusion er en kerneværdi for koret, og især ved julekoncerten lægges vægt på at favne også de mest udsatte på Vesterbro. Nyd en dejlig kulturel oplevelse, hvor alle kan mødes på tværs af samfundslag og få del i juleglæden.

Julepynts-værksted på Den Bemandede Legeplads Skydebanen

Ingen jul uden pynt og kravlenisser. Mangler du lidt i vindueskarmen eller mangler du inspiration til at få den ægte julestemning frem hjemme hos dig? I november og december afholder tegnestue ALL ABOUT A julepynts-workshops med genbrugsmaterialer på Skydebanens Legeplads. 

På den ene worskop laves julepynt til lejepladsens træer, og på den anden får nissen et lille hus at bo i. Ved begge events, vil der også være lidt at tage med hjem af.