Borgmester på cykeltur på Vesterbro

16.08.2018
Solen stod højt over vores hoveder torsdag den 9. august, da vi begav os rundt på en cykeltur til udvalgte steder på Vestebro.

Teknik- og Miljøborgmesteren har planlagt at skulle på cykeltur i alle Københavns bydele. Borgmesteren har spurgt, om vores lokaludvalg har lyst til at vise vores bydel frem i løbet af sommeren og det har vi selvfølgelig takket ja til.

Vester Remisepark på Otto Busses Vej

Vi begyndte turen på Otto Busses Vej, hvor vi talte om potentialet i grønne, rekreative kvadratmeter, skole, ude- og indeaktiviteter og highlane, der kan binde det centrale Vesterbro sammen på tværs af banelegemet med havnedelen af Vesterbro og Sydhavnens gamle og nye kvarterer. 

Der er mange muligheder i området – både til midlertidige studieboliger, midlertidig placering af Oehlenschlægersgade Skole, men mest af alt fodboldbaner, steder til fordybelse, idræt, mødesteder og grønne kvadratmeter til alle vesterbroerne. Os, der har aller færrest af den slags i hele København.

Velkommen til den nye plads

Videre til Enghave Plads, hvor det grønne metrohegn efterhånden er taget ned og pladsen langsomt tager form.

Her kom vi godt omkring Hundelufterparken, hvor både hundeluftere og øldrikkere holder til, skaterpladsen, fodbold- og basketfaciliteter og området foran skolen, som både ligger grus til elevernes frikvarter, caféer og petanque-spillere. Den nye Enghave Plads skal kunne mange ting. Metroforplads, cykelparkering, samlende plads for vesterbroerne, udvidet skolegård, opholdssted for høj og lav og alt derimellem. Det bliver spændende, når pladsen igen afleveres til Vesterbro.  

Litauens Plads 

En af de få andre centrale pladser på Vesterbro, Litauens Plads, ligger fliser, græs og basketbaner til så forskellige ting som Saxogadefest, parkering, cyklister og gående, Riga bar og ikke mindst Oehlenschlægergade Skoles mange elever, der bruger pladsen som skolegård. 

Cykeltrafikken over pladsen forbi skolen og ud mod Dybbølsgade skaber dagligt mange farlige situationer for de mindste klasser på skolen og der opstår desværre en del skærmysler i kølvandet. Der er brug for at gentænke afviklingen af cykeltrafikken, så disse farlige situationer ikke vedbliver at genopstå. 

Pladsens slidte græsplæne har igennem årene fået mange makeovers, men lige lidt lader det til at hjælpe, da græsset gang på gang trædes ned, visner og ikke kommer igen. Der skal altså nye tiltage til, hvis den grønne del af pladsen skal fremstå mindre slidt. 

Tak for turen!

Lokaludvalget sendte Ninna Hedeager Olesen videre mod en solrig aften, klogere på både fremtidige parker, kultur, centraler pladser og plads til alle på Vesterbro. Vi håber, at besøget kan være med til at bane vejen for nogle af de projekter, vi i lokaludvalget har hjulpet undervejs de seneste mange år og på de igangværende budgetforhandlinger, der afsluttes i september.