Borgmesterbesøg på Vesterbro

18.09.2019
  • ""
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen var på tur over Dybbølsbro

I går havde vi inviteret teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen på en gåtur over Dybbølsbro for at tale om aktuelle byudviklingsprojekter i området.

Ny dobbeltsporet cykelsti over dybbølsbro

På turen over Dybbølsbro fik vi på nært hold set, hvordan trafikafviklingen over broen er. Det bliver interessant at se, hvordan 20.000 daglige cyklister kan komme igennem det kryds, hvor der er 5 cykelveje, da der kommer mange fra Dybbølsgade, og kun 4 veje til biler.

Ny Gasværksvejens Skole

På hjørnet af Ingerslevgade og Skelbækgade opføres Ny Gasværksvejens Skole. På grund af det øgede børnetal mener vi ikke, at der bliver tale om en erstatning for den gamle skole, men nærmere en selvstændig skole. Derfor skal sikre skoleveje tænkes ind, allerede nu hvor skolen opføres. Dvs. at der skal sikres mulighed for, at børn kan komme fra Dybbølsgade og over til skolen på en sikker måde.

Hoteller på Vesterbro

Der er flere store hoteller på vej på Vesterbro, og det kommer til at betyde meget for det lokale liv, når nordens største hotel, Cabinn Dybbølsbro, åbner med over 1200 værelser. Vi kan derfor forvente flere gæster på Vesterbro fremover, så vi skal sørge for, at der også er spisesteder og cafeer til turisterne.

Et planlagt hotelbyggeri på Skelbækgade 2-4 netop er dog netop blevet afblæst.

Fjernbusterminal

Der er planer om at lave en fjernbusterminal under Dybbølsbro. Vi glæder os til at få ordentlige forhold for fjernbusserne i stedet for den nuværende løsning på Ingerslevgade. Det er dog vigtigt, at forholdene på en fjernbusterminal bliver så gode, både for passagerer og for busser, at busserne ikke skal renholdes andre steder med dobbeltkørsel til følge.

Busoperatørerne regner med at fordoble antallet busser inden for de næste år, så det skal også tænkes med, når man bygger en ny terminal.

Grøn sti ved det kommende IKEA

Der er stadig ingen afklaring om, hvad der sker med det planlagte byggeri af IKEA. Uanset hvad IKEA beslutter, er det væsentligt at holde fast i det grønne strøg fra der er planlagt fra Trafiktårnet og ind til SEB bank.