Dialogmøde om Otto Busses Vej

Mandag d. 31. august var vi vært, da der blev afholdt dialogmøde om den kommende udvikling af, området ved Otto Busses vej
Fotograf
Jesper Halvorsen, Vesterbro Lokaludvalgs filmgruppe

Mødet, der blev holdt i banegården, Københavns nye grønne fyrtår området, var velbesøgt med deltagere fra bl.a. bygherre og grundejer (Freja og DSB), By & Havn, Stadsarkitekten, SLA Arkitekter, medlemmer fra Kgs. Enghave Lokaludvalg og Vesterbro Lokaludvalg og lokale aktører i området.

Mødet var et dialogmøde med oplæg og gruppearbejder, der skulle belyse både områdets kvaliteter og værdier men også udfordringerne ved udviklingsarbejdet. Hovedpointerne fra mødet skal bruges som input til den kommende helhedsplan, der skal laves for området.

I både oplæg og gruppearbejder var fokusset rettet mod nogle af de store spørgsmål ved udviklingen af området som sammenhængskraft med det omkringliggende København, adgangsveje, afvikling af trafik i området, miljøhensyn og respekt for områdets historie og særlige karakter. Dertil blev der snakket om boformer, synergieffekter, bynatur, mangfoldighed og fællesskaber.

Hvad sker der nu

Alle punkter og pointer fra dialogmødet vil lokaludvalget samlet i et dokument, der bl.a. skal bruges som baggrundsmateriale for den kommende helhedsplan for området.

Områdets grundejere – DSB og Freja – giver alle interesserede mulighed for at give ideer til områdets fremtid. Har du en god ide, så læs mere her: https://jernbanebyen.dk/   

2.-3. oktober 2020 afholder grundejerne ’Jernbanebydage’, hvor alle kan gå på opdagelse i området og besøge Jernbanebyens bydelsværksted hvor alle modtagne idéer udstilles.

Næste skridt i udviklingen af en helhedsplan for området er en arkitektkonkurrence med deadline for prækvalifikation d. 28. september. Pointerne fra dialogmødet og de modtagne borgerideer kommer med som input.