“En rigtig dansk familie” får vandudsigt

18.02.2020
Det er nu besluttet, hvor statuen "En rigtig dansk familie" skal stå. Vi glæder os til afsløringen!

I Vesterbro Lokaludvalg synes vi, at det er vigtigt at beboerne i de nye boligområder ved vandet, ikke bliver glemt. De fortjener også kunst i byrummene. Derfor har vi sammen med de lokale kræfter på Havneholmen og Skibbroen arbejdet for at få skulpturen "En rigtig familie" ud til havnekvarteret. Nu har den lokale grundejerforening, Skanska, husbådeforeningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Vesterbro Lokaludvalg mødtes og aftalt den endelige placering af statuen.

Vi glæder os til afsløringen, hvor bl.a. Statens Museum for Kunst, Danmarks Radio m.fl. deltager. Der følger info her på siden. 

En ombejlet statue

Tilbage ved årsskiftet 2018/2019 bad Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning byens forskellige lokaludvalg om at komme med indspark til, hvorfor netop deres bydel egner sig til at modtage den nye statue. Vesterbro Lokaludvalg trådte til med forslaget om en placering ude ved Skibbroen, der er en del af vores lokaludvalgsområde. Placeringen af statuen blev så endeligt afgjort i maj 2019, da Borgerrepræsentationen besluttede, at den skulle stå på Vesterbro ved havnefronten. De prioriterede derved et af byens nye områder, og den beslutning er vi enige i.