Halløj derude! Vi spørger snart om din mening

Offentlig høring til august om Jernbanebyen. Vi guider dig og vil som altid gerne høre, hvad I siger.
Skydebroen har i over 100 år flyttet togvogne mellem de forskellige dele af vognværkstedet, der er på størrelse med hele Rådhuspladsen.

Nu er processen i gang med at færdiggøre en helhedsplan for området ved Otto Busses Vej, som forventes at blive hjem for næsten 8.000 mennesker. Det er den del af Vesterbro, som grundejerne DSB og Freja kalder ”Jernbanebyen” og kommunen kalder ”Godsbaneterrænet”. Vinderen af konkurrencen COBE arbejder nu på at justere og færdiggøre helhedsplanen – det sker her til efteråret.

I Københavns Kommune har man bemærket, at der er elementer i vinderforslaget, som vil kræve en ændring af de rammer, som står i kommuneplanen for 2019. Et eksempel er de påtænkte højhuse i området ud mod Fisketorvet.

Til august kommer der derfor en høring, hvor borgerne kan komme med ideer og forslag, som kommunen vil tage med i deres overvejelser, inden der laves et tillæg til kommuneplanen.

Der er flere elementer i høringen, som vi uddyber for jer her på siden efter sommerferien, men disse punkter er i hvert fald oppe at vende:

  • Bygningstyper og højhuse
  • Styrkelse af forbindelserne til den omkringliggende by
  • Hvor skal der være grønne arealer, og hvad skal de indeholde
  • Hvordan kombinerer man bedst en grøn og attraktiv bydel med tæthed i bebyggelsen
  • Hvordan placeres bedst de fælles byfunktioner – skole, plejehjem, kultur- og fritidsmuligheder, skæve boliger, plejehjem

Høringsperiode er 2. til 30. august. I forbindelse med høringen arrangerer vi to oplysningsmøde, et online og et ude på området. Du hører mere her i starten af august.

Vil du dykke ned i vinderforslaget, så klik her https://issuu.com/frejaejendomme/docs/cobe_mappe