HURRA - Vesterbro er blevet hørt i den netop afsluttet overførelsessag
I går aftens blev der indgået aftale om kommunens overførelsessag, hvor de kommunale ubrugte midler fra 2021 fordeles. Inden de politiske forhandlinger gik i gang, havde vi sendt vores input ind til samtlige politikere på Rådhuset, med vores bud på, hvor de ekstra midler kan gøre mest gavn på Vesterbro.
Det er med stor tilfredshed, at vi kan konstatere, at Rådhuset har været enige med os, og derfor efterkommet mange af vores ønsker.
Vesterbro kan derfor se frem til følgende som resultat af overførelsesagen:
Trafikal helhedsplan for Dybbølsbro
Parterne er enige om at afsætte midler til udarbejdelse af en helhedsplan, der kan sikre en overordnet planlægning og samtænkning af trafikken omkring Dybbølsbro på Vesterbro. Der afsættes: - 2,3 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2023 til udarbejdelse af helhedsplanen.
Begrønning af areal ved metrostationen på Enghave Plads
Parterne er enige om at afsætte midler til begrønning af arealerne ved metroen på Enghave Plads
Der afsættes: - 0,4 mio. kr. på service i 2022 til begrønning. - 0,1 mio. kr. årligt på service i 2023-2025 til vedligehold og afledt drift.
Genindførsel af weekendåbent i Café Dugnad
Café Dugnad er et værested for mennesker, der bruger stoffer og opholder sig på den åbne stofscene på Vesterbro. Parterne er enige om at afsætte midler til at holde weekendåbent i Café Dugnad.
Der afsættes: - 0,6 mio. kr. på service i 2022 til genindførsel af åbningstider i weekenden. Parterne er enige om, at bevilling til Café Dugnad drøftes igen i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2023.
Fastholde tilbud om natcafé hos mændenes Hjem til de allermest sårbare
Natcaféer må ikke længere finansieres over taksten for herberger. Parterne er enige om at afsætte midler til kontaktstedet på Mændenes Hjem, så tilbuddet kan opretholdes.
Der afsættes: - 3,9 mio. kr. i 2022 til at finansiere merudgiften til natcafé.
Renovering af gang- og omklædningsfaciliteter i Vesterbro Svømmehal
Parterne enige om at afsætte midler til renovering af gangområder og omklædningsfaciliteter i Vesterbro Svømmehal samt etablering af handicapegnet adgang. Dette sker samtidig med den allerede planlagte renovering af at svømmehallen.
Der afsættes: - 17,9 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2025 til renovering af gangområder og omklædningsfaciliteter samt etablering af handicapegnet adgang.
Cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge – foranalyse
Parterne er enige om at afsætte midler til at foretage en foranalyse, som skal klarlægge forudsætninger, krav og vurdering af placering og udformning af broen.
Der afsættes: - 1,6 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2023 til udførelsen af foranalysen.
Udvidet sæson for havnebadet ved Fisketorvet
Parterne er enige om at afsætte midler til finansiering af drift for en ekstra måned i september, hvor de tre havnebade i Københavns Havn holder åbent med tilknyttet livredning.
Der afsættes: - 0,7 mio. kr. på service i 2022 til drift af havebadene samt livredning.
Renovering af Skydebanemuren
Parterne er enige om at afsætte midler til skadesudbedring, renovering og vedligeholdelse af Skydebanemuren.
Der afsættes: - 3,2 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2023 til skadesudbedring og renovering af Skydebanemuren. - 0,1 mio. kr. på service i 2024 og 0,1 mio. kr. i 2025 til afledt drift.
Parterne er herudover enige om at afsætte midler til renovering af den resterende del af Skydebanemuren.
Der afsættes: - 7,5 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2023 til renovering af Skydebanemuren. - 0,1 mio. kr. på service i 2024-2025 til afledt drift.
Overførelsessagen
Fakta om overførselssagen
Overførselssagen er en politisk forhandling i kommunen hvert forår, hvor nye initiativer samt opgaver, der mangler finansiering eller er blevet dyrere end forventet, samles op og finansieres med de penge, der er til overs fra sidste års regnskab.
Hvor kommer pengene fra?
I Københavns Kommune er der styr på økonomien. Årlige effektiviseringer og sund økonomistyring gør, at vi ikke bruger flere penge, end vi har. Midlerne i overførselssagen 2021-22 stammer derfor fra et mindre forbrug i 2021 samt forskellige merindtægter og fx ændringer i demografireguleringen.
Partierne bag budgetaftalen
Det er partierne bag årets budgetaftale, der forhandler overførselssagen på plads. Det drejer sig i år om Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Alternativet og Dansk Folkeparti.