Hvordan skal rammerne for den kommen skole på Godsbaneterrænet se ud?

Vi beder om en åben proces og inddragelse af os samt andre lokale interessenter.

Netop nu er startredegørelsen for Godsbaneterrænet til politiks behandling i kommunens Teknik og Miljøudvalg og Økonomiudvalg. I den forbindelse har vi bidt mærke i, at rammerne for dem kommende 5-soprede skole på Godsbaneterrænet allerede nu er beskrevet.

Indtil nu har Børne- og Ungeforvaltningen lagt op til en åben proces med inddragelse af os samt andre interessenter.

Det overraskede os derfor i startredegørelsen at kunne konstatere, at der på forvaltningsniveau har været indgående og detaljerede drøftelser om, hvilken skole man forestiller sig i Vognværkstedet, og hvor man ønsker at placere kultur- og fritidsfaciliteterne. Det er drøftelser, vi og de øvrige aktører ikke er blevet inddraget i.

Vi har derfor rettet henvendelse til Børne- og Ungdomsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren for at orientere dem om vores holdning til sagen.

For os er lokal inddragelse vigtig

For os er det netop vigtigt at inddrage de unge og de lokale aktører/interessenter, så de kan forholde sig til og bidrage med løsninger i forhold til de dilemmaer omkring skolen, som startredegørelsen bl.a. redegør for.

Vi ønsker, at der gives plads til at forholde sig bredere til behovet for kultur- og fritidsfaciliteter og deres brug både af skolen og foreningslivet. Det giver både liv og tryghed til området, også efter normal skoletid, det det giver muligheder til et i forvejen trængt foreningsliv.

’Skydebroparken’, som kommer til at ligge ved siden af Vognværkstedet skal være for både lokale og besøgende, hvor området i og mellem de gamle centralværkstedsbygninger forventes at være hele områdets hjerte og puls. Det kan en god tilgang til og samarbejde mellem skole og fritidsliv understøtte. Og det er en proces som vi og andre lokale aktører gerne vil være med til og kan bidrage positivt til.

Hvad sker der nu

Ud fra Miljøudvalgets og Økonomiudvalgets kommentarer går forvaltningerne derefter i gang med at udarbejde den endelige lokalplan med tilhørende tillæg til kommuneplanen.

Lokalplanen vil efter planen blive forelagt Borgerrepræsentationen omkring årsskiftet 2022/2023, hvorefter det sendes i offentlig høring i otte uger.

Sagens politiske behandling

Materialet som behandles i de politiske udvalg findes via følgende link

Startredegørelsen

Selve startredegørelsen kan tilgås via nedenstående link.