Kom med dine input – der er høring om Jernbanebyen!

Vi afholder to borgermøder hvor vi orienterer om proces, indhold i høringsmaterialet og de forskellige planers indhold.
Fotograf
Kontraframe

Vesterbro Lokaludvalg og netværksgruppen om området ved Otto Busses Vej giver dig mulighed for at bidrage og deltage i møde på nettet og møde ude på det store byudviklingsområde, som grundejerne har givet navnet Jernbanebyen.

Det drejer sig bl.a. om grønne områder, boligtyper, højhuse og forbindelser den omkringliggende by.

Onsdag d. 11. august kl. 19.00 kan du deltage i online møde

Log på med følgende link: Klik her for at deltage i mødet

(vi bruger programmet Teams – du skal bare klikke dig på, så åbner programmet på din maskine)

Vi fortæller om baggrund og hvad der er i høring – og tager meget gerne imod input og synspunkter fra jer.

Torsdag d. 12. august kl. 16.30 – 18.00 kan du deltage i møde ude i området

Vi afholder det i salen på Byens Steinerskole, Otto Busses Vej 47. Skolen ligger lige overfor det nye den nye grønne oase BaneGaarden. 

Vi fortæller om baggrunden for det kæmpestore byudviklingsprojekt på 38 hektar, giver dig et indblik i lokaludvalgets og vores netværksgruppes aktiviteter om projektet. Og så gennemgår vi høringsmaterialet, og tager imod input og synspunkter.

De to møder resulterer i et forslag til en fælles udtalelse, som Lokaludvalget behandler og sender til kommunen inden den 30. august, hvor der er deadline.

Du kan også sende dine egne bemærkninger ind. Du kan se mere om høringen og dine muligheder på dette link: https://blivhoert.kk.dk/hoering/godsbaneterraenet

Derfor er en for-høring nødvendig

Kommuneplan 19 er det officielle dokument, der på nuværende tidspunkt definerer rammerne for den kommende byudvikling af Jernbanebyen. Her fastlægges de overordnede mål for kommende boliger, erhverv og grønne områder, ligesom det er besluttet, at der i udviklingen af området skal bygges videre på de eksisterende kvaliteter og tages hensyn til de mange bevaringsværdige ejendomme.

I COBEs helhedsplan arbejdes der med en anden bebyggelsesprocent i området ud mod Kalvebod Brygge end defineret i kommuneplan 19. Bl.a. derfor ønsker kommunen at ændre i helhedsplanen for området, hvilket kræver en for-høring ud over den planlagte høring i forbindelse med startredegørelsen i starten 2022.

Yderligere ønsker kommunen at ændre områdets status til transformationsområde, som gør det muligt at planlægge støjfølsom anvendelse (fx boliger) hvor der er op til 5 dB mere støj på facaden end den normalt tilladte støjgrænse for virksomhedsstøj. Det er især støjen fra Metroselskabets klargøringscenter, der giver begrænsninger for, hvad der kan placeres tæt på.

Indholdet i for-høringen

Teknik- og Miljøforvaltningen har fremsat følgende punkter, hvor de gerne vil have input fra borgere og interessenter:

  • Hvilke bygningstyper vil passe i det nye byområde og hvor kan eventuelle højhuse placeres i området?
  • Hvordan kan Godsbaneterrænets forbindelser med den omkringliggende by styrkes?
  • Hvor bør der planlægges for grønne arealer på Godsbaneterrænet og hvad skal de indeholde?
  • Hvordan kombineres en bymæssig bebyggelsestæthed med ønsket om en særlig grøn og attraktiv bydel?

Dertil ser vi gerne, at der også kommer en diskussion af følgende:

  • Hvordan placeres de fælles byfunktioner bedst – skole, plejehjem, kultur- og fritidsmuligheder, skæve boliger, plejehjem

Det forventes, at høringen kan have betydning for følgende: fastlæggelse af bebyggelsesprocenter, muligheden for højhuse, samt mulighed for at udlægge området som transformationsområde i forhold til virksomhedsstøj fra Metroens klargøringscenter.

Det mener vi om høringen

I forbindelse med den aktuelle høring er vores fokus i første omgang tilladelsen til at bygge højere end hidtil defineret, og hvad det har af betydning for den endelige Jernbaneby. Hvis det betyder at det kan give plads til mere grønt i området, er vi ikke afvisende. Vi savner dog svar på, om der på bydelsplan er behov for flere højhuse og hvad den reelle bebyggelsesprocent i Jernbanebyen er, da P-huse ikke medregnes i dette tal.

Dertil vil vi igen lægge vægt på, at muligheden for skæve boliger skal prioriteres fra start og forbindelser til det eksisterende Vesterbro.

Videre proces

Resultatet af høringen vil blive fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget sammen med indstilling om startredegørelse i starten af 2022. Forslag til lokalplan, kommuneplantillæg og miljørapporter forventes fremlagt ultimo 2022, og endelig vedtagelse forventes at kunne ske medio 2023.

Læs Kommuneplan 19 her: https://www.kp19.kk.dk/

Læs COBEs vinderforslag her https://issuu.com/frejaejendomme/docs/cobe_mappe

Læs mere om vores arbejde med Jernbanebyen