På tur med Socialborgmesteren

Tirsdag mødtes vi med Socialborgmester Karina Vestergård Madsen til en god dialog om sociale problemstillinger Vesterbro.

På vores tur kom vi ind på følgende fire hovedpunkter:

Dugnad og H17

Stofscenene på Vesterbro er et af vores store fokusområder, hvor vi igennem mange år har fulgt udviklingen og kæmpet for bedre vilkår både for stofbrugerne og for områdets beboere.

Derfor er det også med dybeste alvor, når vores besked til socialborgmesteren er, at vi stadig er bekymrede for den fremtidige udvikling af stofscenen.

Med budget 23 lykkedes det endelig at få en varig driftsbevilling til H17. Men et andet vigtigt initiativ på den åbne stofscene, Cafe Dugnad, mangler stadig midler, og kan f.eks. ikke holde åbent i weekenden. Det har stor betydning for stofbrugernes færden på Vesterbro og en heraf direkte oplevelse af øgte utryghed for områdets beboere og andre aktører.  

Yderligere mener vi ikke, at det afsatte beløb i budget 23 til drift af H17, er tilstrækkeligt. Vi forudser desværre, at stedet stadig vil være underfinansieret med et mangelfuldt tilbud til følge.

Hjemløse ved Mariakirken

Området omkring Mariakirken er præget af, at udenlandske hjemløse bruger pladsen til ophold, madlavning og overnatning. Fordi de ikke er danske statsborger, er det en gruppe, der ikke automatisk kan få ophold på herberger og andre væresteder.

Mariakirken kører selv et nødherberg for de udenlandske hjemløse, men der er ikke nok sengepladser. Derfor er der behov for politisk bevågenhed og indgriben for at finde alternative løsninger for Mariakirken og for de udenlandske hjemløse.

Øldrikkerfællesskabet på Enghave Plads

Siden Metrobyggeriets opstart har vi været engageret i øldrikkernes forhold på pladsen. Da den ene del af pladsen blev lukket, var vi med til at finde og indrette et nyt midlertidigt område til øldrikkerne i den tidligere hundegård i den anden ende af pladsen. Dengang var det meningen, at denne løsning kun var midlertidig, men pengene til en mere permanent løsning mangler.

Nu hvor Metroen er åben, mangler midlerne til en permanent læsning stadig. Vi har vi i løbet af det sidste års tid kørt en større evaluering af den nye plads med inddragelse af pladsens forskellige brugergrupper – herunder øldrikkerne. Og der er ingen tvivl om, at der lokalt og blandt brugerne er et stort ønske om, at de kan få lov at blive.

Vores besked til socialborgmesteren er derfor: der er både behov for både at finde ud af, hvad der kan gøres indtil der kommer budgetmidler – eksempelvis helt lavpraktisk i forbindelse med renhold af pissoiret – og selvfølgelig, at der bliver afsat budgetmidler til en ordentlig og holdbar løsning for dem, der bruger området.

Skæve boliger på Godsbaneterrænet 

I den igangværende byudvikling af Godsbaneterrænet er vi bl.a. optaget af, at den kommende boligmasse også kommer til at inkludere skæve boliger med en bred variation af boformer. Det mener vi er vigtigt for at få en bred beboersammensætning og diversitet i Vesterbros kommende byområde.

Vi håber at socialborgmesteren og andre politikere på Rådhuset er enige med os, og vil arbejde sammen med os for en fælles målsætning herom.  

Vi takker for turen og den gode dialog.