Screening for nye Kulturmiljøer

Her er vores input til hvilke områder på Vesterbro, som vi mener skal optages på listen over bevaringsværdige kulturmiljøer.

Som en del af kommuneplan 19 blev det vedtaget, at man med den næste kommuneplan skal opdatere listen over bevaringsværdige kulturmiljøer i København. Vi er blevet bedt om at komme med vores input til, hvilke steder på Vesterbro, der også bør have betegnelsen bevaringsværdigt kulturmiljø.

Det har været en opgave, som vi har været særligt glade for, da vi i den grad mener, at der behov for ar vi tager bedre vare på vores bys historie og på de fortællinger, som det byggede miljø giver os om Københavns udvikling og hvem vi er som Københavnere.

Følgende er en liste over de steder, som vi har valgt at melde ind som steder, der bør optages på listen over bevaringsværdige kulturmiljøer i København.

- Skibbroen og Roklubben (København som havneby)

- Bryggergården og Apostelgården (Velfærdets København)

- Humleby (Velfærdets København)

- Værkstedsmiljøer i baggårde (Produktionens København)

- Værkstedsmiljøet på Otto Busses Vej (Produktionens København)

- Skydebaneområdet (København som hovedstad)

Hvad er bevaringsværdige kulturmiljøer?

Københavns kommune udpeger bevaringsværdige kulturmiljøer for at sikre byens kulturarv og gøre den aktiv. Kommuneplan 19 rummer i dag 45 kulturmiljøer på tværs af fire overordnede fortællinger om byens udvikling og karakter.

Kulturmiljøerne kategoriseres inden for følgende kategorier:

  • København som havneby
  • Velfærdets København
  • Produktionens København
  • København som hovedstad

Kortlægningen af de væsentligste kulturmiljøer i København bygger på følgende definition af et kulturmiljø: En aflæselig helhed af strukturer, anlæg, bygninger m.m., der samlet knytter sig til og formidler en fælles historie. Det kan være oprindelse, tidsepoke og/eller geografi, der har betydning for forståelsen af Københavns vigtigste fortællinger og udviklingstræk.