Værksteder om natur og miljø for Vesterbros børn

Træstubbens efterårsprogram byder på fire forskellige workshops rettet mod børnehave- og indskolingsbørn

Træstubben i Saxoparken er base for lokaludvalgets natur- og miljøformidling og har til formål at give Vesterbros børn en nysgerrighed på naturen og erfaringer med økosystemer og bæredygtig med udgangspunkt i deres egen hverdag og i lokale omgivelser.

I efteråret har vi planlagt ugentlige natur- og miljøværksteder rettet mod børnehavebørn og børn i de mindste klasser, der går i KKFO.

Affaldsstafet

Uge 41-44: Torsdage den 8., 22. og 29. oktober 

Hvilken beholder skal pizzabakken i? Skal sølvpapir i metalbeholderen og må låget blive siddende på glasset når jeg smider det i glasbeholderen? Affaldssortering er ikke simpelt - hverken for børn eller voksne.

Formålet med genbrugsstafetten er på underholdende vis at hjælpe børnene med at kunne differentiere mellem de affaldstyper der sorteres i, i Københavns Kommune. Sværhedsgraden tilpasses alderstrinet.

Efter en involverende introduktion til sorterings mulighederne vil børnene blive delt i to hold, hvor de i en stafet skal konkurrere om, hvem der bedst kan sortere til genbrug. Udfaldet heraf lægger op til en afsluttende dialog omkring ressourcerne i vores hverdag og hvordan vi alle spiller en afgørende rolle i at holde dem i kredsløb.

TAK og VINGE

Uge 45-47: Tirsdage den 3., 10., og 17. november

Et værksted om at takke af og have vinger.

Det er blevet rigtig efterår i Træstubben. Mange af dyrene har sagt tak for i år og er gået i dvale eller sover vintersøvn. Også nældens takvinge. Men hvad betyder det at ligge i dvale og overvintre, når man er sommerfugl? Hvor gør den det henne, sommerfuglen med de flotte farver, hvis larver lever godt, hvor der er brændenælder? I det skabende værksted arbejder vi med takvingens farver og mønstre, så børnene kan genkende den, når den dukker frem til næste forår.

Maskebyggerens værksted

Uge 48-49: Tirsdage den 24. november og 1. december

Også dette værksted handler om dyr, der går i hi. Børnene er med som hjælpere, når der bygges masker, der forestiller ræven, grævlingen og egernet. 

Vi arbejder med ler, genbrugspap og farvepigment fra sort valnød, samtidig med at vi snakker om dyrene og deres liv.

Jul igen (brug)

Uge 50-51: Tirsdage den 8. og 15. december

Flettede Julehjerter og anden klassisk julepynt kræver ikke nødvendigvis glanspapir. Vi er omgivet af enorme mængder farverige og mangfoldige materialer, som både er gratis og straks sætter fantasien i gang. Formålet med denne workshop er at få børnene til at se mulighederne i de ressourcer vi omgås, inspirere til genanvendelse og give dem en mulighed for selv at lege med materialerne. Vi kan lave alt fra de klassiske juleklip til eksperimenterende og sjove nisselandskaber.

Alt afhængig af årgang og elevtal, vil der blive præsenteret forskellige materialer og ideer til juleklip. Vi vil have store mængder broget og farverigt materiale, skabeloner og ideer klar til at starte julen i genbrug. Workshoppen vil indledes og afsluttes med en præsentation og dialog om de ressourcer vi genanvender.

Tilmeld dig et forløb

Værkstederne varer 45 minutter med plads til max 15 børn pr. værksted.

Det er gratis for Vesterbros skoler og daginstitutioner, og det er først til mølle.

Kl. 9.00-9.45

Kl. 10.00-10.45

Kl. 11.00-11.45 med mulighed for at spise frokost i haven

Kl 12.45-13.30

Kontakt lokaludvalgets miljømedarbejder for at høre mere og for tilmelding til forløb.

Du kan downloade en flyer om aktiviteterne.

Hvor afholdes aktiviteterne

I Naturværkstedet Træstubben, Saxogade 17, ved Apostelkirken i Saxoparkens nordlige ende.

Aktiviteterne foregår udendørs eller i et koldt inderum, så vær klædt på efter vejret.

Kontakt