Vesterbro har fået en ny bydelsplan

Den beskriver vores visioner for Vesterbro og er vores arbejdsplan for, hvordan vi sammen med jer kan får skabt en bæredygtig udvikling af vores bydel.

Bydelsplanen har titlen "Bæredygtigt Vesterbro". Det har vi kaldt den, fordi vi mener, at bæredygtighedsbegrebet er mere påtrængende nu end nogensinde før på Vesterbro.

Under vores tre arbejdsområder behandler vi i bydelsplanen, hvordan vi ser udfordringer og mulige indsatser for:

  • Plads til et grønne
  • Plads til fællesskaber
  • Plads til alle

Flere af vores indsatser er vi kommet frem til efter dialog med jer og lokale aktører. Derfor håber vi også, at I vil tage Vesterbros nye bydelsplan til jer og bakke op, når vi sætter gang i de enkelte initiativer i planen.

Som noget nyt er vores bydelsplan digital. Det er altså lige her på side, at du kan orientere dig i vores visioner, og hvad vi gerne vil arbejde for på Vesterbro. 

Vi ønsker dig god læsning og modtager gerne en mail, hvis du har input eller kommentarer til en eller flere af de punkter vi nævner i planen.

Vesterbro bydelsplan

Derfor arbejde vi med bæredygtighed i vores bydelsplan

Det skyldes først og fremmest at frem mod 2031, forventes Vesterbros befolkning at vokse med 38 procent eller rundt regnet 16.350 flere borgere i forhold til 2021. Det er en markant højere befolkningstilvækst end for hele København, hvor der forventes en befolkningstilvækst på 11 procent frem mod 2031.

Hvis vi ikke udvikler vores bydel eftertænksomt, regenerativt og menneskevenligt, så kan vokseværket sætte vores bydel under pres. Både i forhold til miljø- og klima, i forhold til at sikre gode rammer for kultur- og fritidsliv, og ikke mindst i forhold sameksistensen brugere, borgere, aktører og erhvervsliv imellem. Kort sagt vil vi arbejde for et Vesterbro i balance med plads til grønt, plads til fællesskaber og plads til alle på Vesterbro.