Vores Istedgade

05.06.2020
Nu skal den sidste etape af Istedgade gøres færdig.

Vil du give din mening til kende om planen om at gøre en del af Istedgade som strøggade?

Under projektnavnet ”Vores Istedgade” har Teknik- og Miljøforvaltningen siden 2010 i etaper arbejdet med at gøre Istedgade mere sikker og en bedre handelsgade. Indtil nu har den sidste etape (strækningen fra Flensborggade til Enghavevej) manglet, men det bliver der nu gjort noget ved. 

Lige som ved de forrige etaper bygger arbejdet med omdannelsen af Istedgade på borgerinddragelse, hvor du som beboer, bruger eller erhvervsdrivende i området har mulighed for at give dit besyv med.

Kommunens planer for strækningen Flensborggade - Enghavevej

Københavns Kommune ønsker at ombygge den sidste del af Istedgade, så den kommer til at fungere som en strøggade, der hænger bedre sammen med resten af Istedgade og Enghave Plads. Projektet indeholder blandt andet mulighed for hævede flader på kørebanerne, som vil dæmpe hastigheden for biltrafikken, cykelstier i begge sider på strækningen fra Flensborggade til Enghavevej, bredere fortove og en bedre gadebelysning.

Mens borgerne tidligere har bidraget til at definere Istedgades identitet og den samlede retning for omdannelsen, bliver der denne gang fokuseret mere på at prioritere placeringen af de nye tiltag. Projektet vil ikke få konsekvenser for træer, bilparkering og cykelparkering.

Den nye Istedgade forventes at være færdig i løbet af 2022.

Sådan deltager du i undersøgelsen

Hvis du gerne vil give din mening til kende, har du følgende muligheder:

  • Deltag i spørgeskemaundersøgelsen via dette link. Her får du mulighed for at beskrive udfordringer og positive sider ved projektet. Spørgeskemaet kan besvares indtil den 10. juni.
  • Deltag i kampagnen #voresistedgade. Ved Enghave Plads er der netop nu opsat en 'Face In The Hole-installation', hvor vesterbroerne kan tage billeder og poste dem på sociale medier og under hashtagget #voresistedgade. Samtidig kan du fortælle om deres ønsker til forbedringer af trafiksikkerheden på den sidste strækning.

Læs mere

https://www.kk.dk/nyheder/nu-skal-istedgade-goeres-faerdig-sammen-med-borgerne
https://www.kk.dk/vores-Istedgade