Vores ønsker til kommunens Budget 2021

Netop i disse dage diskuterer politikerne på Rådhuset, hvordan kommunens budget for 2021 skal se ud.

Årets budgetforhandlinger kan vise sig at få stor betydbning på Vesterbro. Flere af bevillingerne til Vesterbros indsatser for hjemløse og stofbrugere udløber ved årsskiftet, og er derfor afhængige af at få deres tilskud bekræftet i årets budget. dertil har vi i Lokaludvalget særligt fokus på økonomi til Vesterbros kulturelle aktører, en fornuftig udviklingen af Jernbanebyen, der giver plads til rekreative områder, daginstitutionspladser og ny skole samt en generel økonomisk indsprøjtning til de tilbud, der ligger under socialforvaltningens tilbud. 

Vi har givet dem vores input til, hvad vi mener, de skal fokuseres på på Vesterbro: 

  • Udviklingen af området omkring Otto Busses Vej, skal bl.a. bruges til rekreative formål. Vi ønsker, at kommunen allerede nu reservere midler til disse køb i 2021 og de efterfølgende år.
  • Vi opfordrer til, man laver en helhedsplan for den Brune Kød by, herunder hvad man har af ønsker for de kulturelle tilbud i området og på hele Vesterbro. Som situationen er nu, er teatrene pressede pga. besparelser i kommunens tilskud, og ventetiderne til børns kunst- og kulturelle fritidsaktiviteter er på Vesterbro så lange, at det går ud over kvaliteten af det samlede tilbud.
  • Vi bemærker, at flere af bevillingerne til Vesterbros tilbud til hjemløse og stofbruger (H17, Reden, Social vicevært i Kødbyen og kommunens hjemløseindsats) udløber ved årsskiftet. Vi opfordrer på det kraftigste til, at bevillingerne forlænges, så den sociale indsats til nogle af samfundets mest udsatte borgere sikres.
  • Vi opfordrer til, at Fiskens støtte bibeholdes i det kommende budget. Fisken arbejder med bydelens børn og unge med fokus på integration på arbejdsmarkedet gennem fritidsjobsformidling, ligesom der foregår et væsentligt netværksskabende arbejde
  • Vi bakkers op om Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling om midler til en ny skole på Otto Busses Vej, ligesom vi gerne indgår i drøftelser omkring skolens fokus og indretning.