Forbindelse til Jernbanebyen, Grønne arealer, Trafiksikkerhed….

Det er nogle af de vigtige områder, vi mener bør prioriteres, når Rådhuset efter sommeren går i gang med forhandlingerne til kommunens budget for 2025.

De helt indlysende mangler

Som tidligere år, er flere af vores input til budgetforhandlingerne et forsøg på at råbe Rådhuset op overfor helt indlysende mangler i vores bydel. 

F.eks. er det helt indlysende, at der bør afsættes midler til de nødvendige skridt for at få bygget en bro over banelegemet fra Ingerslevgade og ind i Jernbanebyen. Helt indlysende fordi Jernbanebyen inden for de kommende år udvikles med flere tusinde nye beboere, der gerne skal føle sig forbundet med det resterende Vesterbro og omvendt.

Lige så indlysende er, at der er brug for bedre renhold af vores grønne arealer. Vesterbro er en populær bydel. Det er vi glade for, men det slider på vores fælles rekreative områder.  

I vinters betalte vi for et lille læskur til brugerne af lommeparken på Enghave Plads. Skuret er et skridt på vejen, men det er stadig ikke de værdige forhold, som vi gerne vil kunne tilbyde den gruppe på Vesterbro.  

Ved forhandlingerne taler politikkerne ofte om need-to og nice-to. Vi er ikke i tvivl.

I brevet til Rådhusets politikkerne har vi fremhævet følgende punkter som Need-to på Vesterbro

  • Forbindelse til Jernbanebyen fra Ingerslevsgade
  • Øget vedligehold af grønne arealer og toiletmulighed til Litauens Plads.
  • Trafiksikkerhed på Vesterfælledvej
  • En sikker cykelvej fra Dybbølsbro til Vesterbrogade
  • Bedre cykelrute på Halmtorvet
  • Træstubben overdrages til BUF og Københavns Skolehaver
  • Opgradering af pladsen til brugere af lommeparken på Enghave Plads
  • Gehør-projektet, Staldgade 24
  • Renovering af Basement

     

Derfor giver vi input

Som lokaludvalg i Københavns Kommune er en af de muligheder vi har for at påvirke Rådhusets beslutninger ved de årlige budgetforhandlinger, hvor vi har ret til at sende vores budget-input, som politikerne bør forholde sig til i deres forhandlinger.

Input til budgetforhandlingerne er derfor en af flere måder vi kan få vores sager løftet op til politisk vedtagelse. 

Principaftale for budget 24 og 25

Forud for budgetaftalen for 2024 blev der indgået en principaftale for budget 24 og 25, som binder nogle af de midler, der ellers var at forhandle om. Sidste års aftale viste dog, at der stadig er vigtige beslutninger af forhandle om under budgetforhandlingerne.

Vores input til kommunens budgetaftale for 2025