Vores idé til udviklingen af Jernbanebyen

vores input er ikke et SÅDAN, men handler om HVORDAN
Billede
Luftfoto af området
Fotograf
www.jernbanebyen.dk

Som en del af forarbejdet med en helhedsplan for området omkring Otto Busses Vej har grundejerne DSB Ejendomme og Freja ejendomme inviteret alle til at komme med gode ideer til den kommende udvikling af området, som de kalder Jernbanebyen. Denne invitation tager vi selvfølgelig imod.

Vi har i Lokaludvalget og arbejdsgruppen Vester Remisepark (som er det navn, vi har brugt) besluttet os for i denne omgang ikke at komme med helt konkrete forslag, men i stedet komme med input til, hvordan hele processen skal gribes an.

Derfor er vores ide er ikke et SÅDAN, men handler om HVORDAN:

Udviklingen af Jernbanebyen bør bygge på en nytænkende tilgang til byudvikling, hvor begreber som bæredygtighed, klimavenlighed, det grønne, mangfoldighed og fællesskab gennemsyrer alle elementer.

Udviklingen bør bygge på en vedvarende åben proces med bred inddragelse af interessenter og nuværende og fremtidige (potentielle) beboere, aktører/virksomheder/institutioner, investorer mm, så der kan skabes et samspil mellem de forskellige aktiviteter/funktioner – lige meget om de er om de er kreative, kommercielle, kommunale, foreningsbaserede eller selvgroede.

Der kan arbejdes med en organisk og tidsbevidst byudviklingsproces, hvor man kan bygge kultur, fællesskaber og landskaber sammen med byens fysisk tilblivelse – og levne plads og rum til at kunne imødekomme ændrede behov over tid.

Jernbanebyen kan blive en fælles sag, som mobiliserer mange kræfter i byen og hele landet omkring nye ideer omkring ejerformer, bofællesskaber, erhvervsklynger, finansieringsmodeller m.v.

Jernbanebyen kan med en eksemplarisk byudviklingsproces tiltrække frivillige, institutionelle, professionelle og finansielle kræfter til at indgå i en fælles proces om at skabe ny viden og indsigter om nye visionære modeller for byens udvikling, som kan inspirere lokalt, regionalt og internationalt.